Selidba drzavne firme u Beogradu

Home Blog Selidba drzavne firme

Selidba drzavne firme

 

Selidba drzavne firme u centru Beograda

 

Za potrebu selidbe ovog puta firma Ar-Box je angažovana od strane državne firme koja broji  stodvadeset (120) radnih mesta. Firma je bila smeštena u ulici Masarikova broj 5, Beograd - na četiri sprata Beogradjanke, na površini od 6,000 m2. Bilo je potrebno preseliti firmu u Kolarčevu ulicu broj 7 u samom centru Beograda.

Nakon telefonskim putem zakazane besplatne procene selidbe, naš tim je izašao na teren da:

  • osmotri prostor koji se seli kao i same prilaze objektima,
  • izvrši pregled nameštaja, arhiva, tehnike…
  • odredi potreban broj radnika,
  • postojanost liftova kao i mogućnost korišćenja istih,
  • odredi potrebna količina materijala za pakovanje kako bih se posao uspesno realizovao,
  • odredi neophodan broj dana za obavljanje selidbe.

 

Posle same procene, poslat je email sa detaljnim planom selidbe firme u skladu sa mogućnostima i potrebama našeg klijenta.

Najveći problem su predstavljale adrese utovara i istovara zbog nemogućnosti prilaza većih kamiona, kao i zabrane kretanja teretnih vozila u samom centru Beograda. Umesto kamionskog prevoza, predloženo je da selidba državne firme bude obavljena produženim maxi kombijima zbog lakšeg prilaza parkingu na utovarnoj i istovarnoj adresi a i zadržavanja samih vozila na ulicama u centru Beograda. S'obzirom na jako kratku relaciju to je bilo sasvim izvodljivo, takodje je znatno uticalo na smanjenje konačne cene selidbe.

 

 

Realizacija same selidbe državne firme

 

Na prvom sastanku je ugovorena dostava 2,200 komada kutija koje su dostavljene pre same selidbe firme radi pakovanja kancelarijskog inventara ali i arhive koja je pakovana od strane naših predanih radnika. Obezbedjene su nove petoslojne kutije koje su svojim kvalitetom obezbedile siguran transport. Pucketava i streč folija kao i selotejp trake su dostavljane u neograničenim količinama shodno potrebama same firme. Sve staklene površine kao i nameštaj izradjen od kože ili visokog sjaja je posebno zaštićen i sigurno transportovan.

Tim Ar-Boxa je veliku pažnju posvetio da predmeti (fajlovi) budu spakovani u posebno obeležene kutije po datumima i rednim brojevima što je samoj firmi bilo od najvećeg značaja. Time smo zaposlenima omogućili lako raspakivanje bez gubljenja predmeta (fajlova) što ih je poštedelo nepotrebnih komplikacija u njihovom poslu.

Svaka vrsta posla je završena u dogovorenom vremenskom intervalu, stim da smo se i zbog potreba same firme, prilagodjavali u potpunosti njihovim potrebama.

 

Demontaža nameštaja je dogovorena radi olakšanja samog transporta  kao i izbegavanja bilo kakvih oštećenja, sto je uspešno realizovano. Cena demontaže i montaže nameštaja nije formirana po komadu nameštaja već po  potrebnom broju montera da se posao realizuje u dogovorenom vremenskom periodu čime smo takodje znatno umanjili konačnu cenu selidbe.

 

 

Na selidbi firme (samom transportu), organizovano je 17  iskusnih i vrednh radnika koji su bili rasporedjeni na utovarnoj i istovarnoj adresi. Ovakvim rasporedom smo omogućili vozilima za transport da neprestano cirkulišu u krug i time obezbedili neprekidan  utovar i istovar na obe adrese. Takva organizacija je rezultirala završetku same selidbe firme umesto za sedam predvidjenih radnih dana za samo pet.

U tih pet radnih dana selidbe, utovareno je i istovareno 62 maxi produžena kombi vozila. Priznaćete, ovakav posao ne bi mogao bilo ko da iznese za samo pet radnih dana. U timu Ar-Boxa ne radi bilo ko, mi smo vredni ljudi predani svom poslu koji od sebe uvek daju maximum i nama su zadovoljni klijenti najveća motivacija. Preporuka zadovoljnih klijenata je za nas najveća nagrada za uloženi trud.

Pri samoj selidbi državne firme uvek je moguće da se dese nepredvidjene situacije. Tako su recimo u danu kada je planirana selidba arhive, najveći problem napravili liftovi koji nisu radili. Taj problem su vredni momci Ar-Boxa premostili formirajuci lanac od teretnih vozila do prvog sprata firme i tako za svega par sati prebacili 1300 komada kutija na predvidjeno mesto u samoj firmi. Dogovor je dogovor, a tim Ar-Boxa to maximalno poštuje.

 

 

Nakon same selidbe, za svega 3 dana je završena kompletna montaža kompletnog nameštaja na novoj adresi što je radnicima omogućilo par dana da se na miru raspakuju i pripreme za ponovni početak rada firme.

Selidba je završena na obostrano zadovoljstvo po dogovorenim uslovima i maximalnom poštovanju svih dogovora.